Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Coyote Buttes

The Wave in Coyote Buttes. Foto av Arny Raedts, ArnyZona.

Den amerikanska kontinenten bjuder på omväxlande och verkligen storslagen natur. Som t.ex. i Zion National Park, Utahs äldsta nationalpark. Zion ligger i södra Utah på gränsen till Arizona. Parken är 593 kvadratkilometer stor och en av de mest besökta i USA.
    Parken har ett rikt djurliv, som rådjur, hjort och storhornad bergsget, Desert Bighorn. Zion består av djupa raviner som tränger långt in i berget. På de branta klippväggarna kan klättrare få sitt lystmäte. Genom parken rinner floden Virgin River.
Länkar:
Zion National Park 1 – trevligt fotogalleri.
Zion National Park 2.
Zion National Park 3.
Paria Canyon & Vermilion Cliffs.
Coyote Buttes.
Cliff Kolber – Coyote Buttes, foton.
Rocky Mountain Reflections Photography – foton av Andy Cook.
ArnyZona – foton av Arny Raedts.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv