Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Intercontinental Peace Bridge

Att åka tåg hela vägen från Kapstaden till Buenos Aires är inte möjligt. Men med en bro över ett relativt smal sund, Berings sund (Discovery channel), skulle det vara tänkbart. Med Gibraltartunneln (beräknad byggstart 2008) så är Europa och Afrika förbundet med varandra.
    Idén om Berings sundsbron, Intercontinental Peace Bridge, framfördes i mitten av 1980-talet. Att bygga en bro över Berings sund är ett verkligt extremt ingenjörsprojekt. Sträckan mellan Wales i Alaska och Uelen i Sibirien är inte mer knappt 9 mil. Djupet ligger på mellan 30 och 50 meter. Den största faran för såväl byggnadsarbetare som den framtida bron torde nog vara klimatet, is stor del av året och faran för isberg.
    Men tanken att färdas med tåg hela vägen från Sydafrikas sydspets till Sydamerikas sydspets (nästan) är fascinerande!

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv