Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Världen utan oss

Hur skulle jorden se ut om vi människor helt plötsligt bara försvann. Skulle den återhämta sig från den globala katastrof som vi håller på att skapa.
    Troligen skulle den återhämta sig. Det finns områden som har evakuerats och där jorden har utvecklats så som den skulle göra om vi människor försvann. Chernobyl och den koreanska demilitariserade zonen är ett par exempel.
    Det skriver den amerikanske journalistprofessorn Alan Weisman från University of Arizona i sin nya unika bok The World Without Us. Boken recenseras i Newsweek av Jerry Adler – “After We Are Gone. If humans were evacuated, the Earth would flourish”.

Se också:
Scientific American interview med författaren.
Online video.
Timeline.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv