Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Stelviopasset

Vägen genom Stelviopasset i norra Italien byggdes 1820–25. Mycket lite har har förändrats under årens lopp. Vägen har 48 hårnålskurvor på sin väg uppför alperna.
    Passet är ett av de högsta i Europa med sina 2758 meter. Giro d’Italia tar ofta den här tuffa vägen, som är en stor utmaning för en cyklist, men med fantastiska vyer och en skön natur (om man nu hinner njuta av det). Här är också ett eldorado för skidentusiaster vintertid.

The Stelvio Pass is one of the highest Alpine Passes of Europe with its 2758 m. There are 48 hairpin turns on the northern side of the pass. The original road was built in 1820–1825 by the Austrian Empire to connect the former Austrian province of Lombardia with the rest of Austria, covering a climb of 1871 m. Since then, the route has changed very little. The 60 hairpin bends, 48 of them on the northern side numbered with stones, are a challenge to motorists.

Länkar:
Fogonazos – sköna foton och video från Stelvio.
Parco Nazionale Dello Stelvio (National Park Stilfser Joch).
Pirovano Snowboard University.
Engelska Wikipedia.
Webcams från Stelio – webcam1 och webcam2.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv