Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Västmanlands Skansen

Herrestuga från Grimsö bergsmansby i Ramsbergs socken. Stugan, vilken aldrig brukats i vardagslag, är indelad i två rum. Det norra är dekorerat med kraftig växt- och bladornamentik. I taket i husfolkets initialer samt årtalet 1674 då stugan målades. Vid dörren har målats en herreman i dräkt från Karl XI:s dagar.

Vackra gamla timmerhus, betande, bräkande, kacklande lantrasdjur, frodiga åkrar och ängar, slingrande gärdesgårdar, prunkande, doftande blomstertäppor, nybakat kaffebröd, mättande luncher och gediget hantverk — Vallby Friluftsmuseum erbjuder upplevelser för alla sinnen.
    Jag vandrade runt på Vallby Friluftsmuseum häromdagen och bjuder i dag på en bildsvit (öppnas i ett nytt fönster) från detta “Västmanlands Skansen”. Här finns mycket att se och är väl värt ett besök, även för icke västmanlänningar.
Wärdshuset Gaggeska gården har också de något för alla tilfällen. Förutom dagens lunch, middag och fika ordnar man bland annat konferenser, familjehögtider, firmafester, bröllop och minnesstunder.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv