Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

1 TB på CD

Vad sägs om en CD som klarar 250 000 högkvalitets-MP3; eller mer än 115 DVD-kvalitetsfilmer eller omkring 40 HD-filmer. Ny optisk lagringsteknoologi, som utvecklats hos det amerikansk-israeliska företaget Mempile, gör det snart möjligt att lagra 1 Terabyte (TB), eller 1000 Gigabyte (GB), på en CD.

Addressing the explosion in multi-media content and growing demands for high capacity archiving at home and in the enterprise, Mempile is introducing the TeraDisc™. Based on advanced materials technology, the TeraDisc users in a new generation of archiving abilities. With capacity exceeding 1000 GB on a single, removable disc, the TeraDisc enables simple, cost-effective, permanent archiving of all your content.

Inom en inte alltför avlägsen framtid kommer den nya tekniken att göra det möjligt att lagra 5 TB på en CD. Då genom att använda 200 lager på CD-skivan …

At 200 layers a disc, future versions of the technology will make it possible to store up to 5TB of data on one disc—the only question is, when will we find the time to watch all this content?

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv