Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Insekternas sång

Någon enstaka humla, geting och fluga hör man ibland. Och kanske mygg. Mest är det hundar som skäller i tid och otid. Annorlunda var det på Linnés tid. Han skriver om ängar vid sitt barndomshem:

… de angenämaste ängar och lövfulle trän. Ängarna likna de härligaste lundar och blomsterrikaste trädgårdar, så att då man här sitter om sommartiden och hörer gökens samt de andra många särskilte fåglars sång, insekternas pipande och surrande och tillika ser på de lysande och präktigt målade blommor, kan man icke annat än hisna vid Skaparens så präktiga inrättning.

Frågan är om det finns så många ängar kvar i dag när man asfalterar det mesta. Numera får man förlita sig på webben! På Songs of Insects kan man lyssna på syrsor, vårtbitares, cikadors och andra små kryps surande och pipande. Missa inte listan på alla de 77 olika arterna i “sångboken”.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv