Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Ørestad gymnasium

Danska skolelever är kanske inte lika förstörelsebenägna som sina svenska kamrater får man hoppas. De danska arkitekterna 3XN har nämligen skapat en helt fantastisk miljö för eleverna i Ørestad gymnasium – i den nya stadsdelen Ørestad som vuxit fram söder om Köpenhamn. En miljö som verkligen bör stimulera eleverna till fina studieresultat.

Fire boomerang-formede dæk er fordelt over hinanden i en glidende, roterende forskydning som lukkeren i et kamera. De udgør bygningens superstruktur, gymnasiets identitetsbærende karakteristika, og rummer gymnasiets fire studiezoner. Hver zone er placeret på ét niveau. Det giver stor organisatorisk fleksibilitet, med muligheder for at tilpasse forskellige rumligheder, læringsmiljøer og gruppestørrelser. Rotationen af de fire dæk skyder en del af hvert dæk ud i det høje, centrale rum. Denne del er den såkaldte X-zone, som er et rumligt udtryk for gymnasiets ambition om at skabe interdisciplinære færdigheder mellem studiezonerne, med både fysiske og visuelle forbindelser.


Foran glasfacaderne kan en række farvede, semi-transparente glaspartier åbne og lukkes så de skygger mod solen og samtidig tilføjer farvestrålende lyspletter indvendigt i det ny Ørestad Gymnasium.

Fler bilder på Ørestad Gymnasium hos 3XN
Ørestad Gymnasiums hemsida.
Invigning av gymnasiet med svensk tronföljare.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv