Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Min stolthet

Några “gröna fingrar” har jag inte begåvats med. Mina blommor brukar inte må så bra. Antingen blir det för lite vatten, eller för mycket. När det gäller mina balkongväxter går det bättre, troligen för att naturen hjälper till med vattningen ibland.
    För ett år sedan fick jag en orkidé på min födelsedag. Naturligtvis började den tappa de första blommorna redan efter en vecka. Efter tre veckor var alla blommor borta. Jag kommer aldrig att få den här orkidén att blomma igen tänkte jag.
    Efter några månader i fönstret såg den inte ut att må så bra. Flyttade den till ett bord en meter från fönstret. Några veckor senare började bladen se grönare ut, ja det kom faktiskt ett par nya blad. Efter ytterligare en tid började det komma nya rötter. Och nu ett år senare har jag åtta härligt “lilarosa” blommor. Och en härligt “grön rot” på ca 2 dm som pekar rakt upp ur krukan …
    Kanske jag börjar få “gröna fingrar” … Jag är i varje fall mycket stolt över min orkidé!

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv