Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Rufino Tamayo

Det var en stor, mäktig och vacker målning tyckte Elisabeth Gibson i New York när hon för fyra år sedan hittade en målning mellan ett par soptunnor på 72:a gatan på Manhattan. Hon tvekade först, men hon gillade färgerna och därför släpade hon hem tavlan.
    Genom internet lyckades hon spåra tavlan. Det visade sig vara en målninga av den mexikanske konstnären Rufino Tamayo (1899–1991). Tavlan, Tres Personajes (Tre personer), stals förtjugo år sedan. Ägaren har återfått tavlan och nu säljs den på Sotheby’s och beräknas inbringa omkring en miljon kronor.
    Elisabeth Gibson har fått en belöning på 100 000 kronor och får också en hemlig procent på försäljningssumman.

Läs mer i New York Times och SvD.
Engelska Wikipedia om Rufino Tamayo.
Artnet visar fler av Rufino Tamayos verk.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv