Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Chankonabe

Efter årets största mathelg är det kanske magstarkt att komma med ett recept på en japansk gryta vars syfte är att man skall öka i vikt. Men ändå, här är receptet på en Chankonabe, som är en “very good bulking food”. Den serveras vanligtvis till sumobrottare som en del av deras viktökningsdiet.

This is famous as a sumo wrestler’s dish. A variety of ingredients such as meat, fish and vegetables are cooked at the table in a large pot.

För den som är intresserad av sumobrottning finns Svenska sumosidan, med bl.a. “Senaste nytt från Kyushu Basho”. Kyushu Basho är en av sex årliga honbasho i professional sumo som utkämpas i den japanska staden Fukuoka.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv