Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Ozark medeltidsfästning

Att bygga en medeltida fästning med dåtidens konstruktionsteknik låter onekligen intressant. Ett gäng entusiaster i Ozark, Arkansas, är i full färd med byggnationen av en medeltida borg. Den första maj öppnade man för visning av den påbörjade fästningen.

Thirty masons, carpenters and stone carvers authentically dressed, will work all year round for twenty years, the time required to build a fortress in the Middle Ages. Imagine a place where you leave behind our technically advanced society to hear the clang of hammers on chisels as stones are being carved, and to hear snorting cart-horses pulling heavy stones on creaking wooden wagons. The blacksmith, the rope maker, the woodcutter will work right in front of you as they practise medieval techniques of construction.

Läs om och se bilder från byggnationen – och se hur det är tänkt att se ut när det blir färdigt år 2030 – på Ozark Medieval Fortress. En snygg sajt!

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv