Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Maskinen

Den amerikanske konstnären Llyn Foulkes har i sin konst blottlagt Los Angeles och USA:s mörka sidor sedan 1960-talet.
    Men Foulkes har också andra sidor, som musik till exempel. Han har byggt ett litet annorlunda musikinstrument, som han kalla för Maskinen. Det är en märklig apparat, som består av trummor, bas, xylofon, koskälla och bilhorn. Massor av bil- och cykeltutor.

To play his original compositions, Foulkes squeezes the horns’ black rubber bulbs, triggers a drum with one foot, strums an electric bass with the other and picks up a pair of mallets to tap out a melody on a swirl of xylophone keys and cowbells. Sometimes he beats an empty plastic water jug. Oh, and he sings too. The results are both cacophonous and catchy, evoking the sideshow carny stylings of Tom Waits and the sound-effect-laden novelty songs of Foulkes’ first idol, the 1940s musical satirist Spike Jones.

Så här låter det:

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv