Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Globala protester

Det finns många former av protester.

Sedan den 13 juli pågår en protest i New York som vill väcka Wall Street med mottot ”Systemet måste ändras”. Budskapen är många, på plakat såväl som i intervjuer, men huvudtemat består i att storföretagen och bankerna blåst folket. Och att de 99 procent som inget äger måste ta tillbaka makten från den procent som äger allt. Kanske kan man säga att efter en arabisk vår kommer en amerikansk höst.
    Det finns många former av protester, många sätt att uttrycka en invändning mot specifika händelser, situationer, politik, och även mot människor. Protester kan också ta många former – från enskilda uttalanden till massdemonstrationer – både fredliga och våldsamma. Under de senaste 30 dagarna har det varit många protester i många länder över hela världen.
    Här en samling bilder (51 st.) från några av de protester, som förmedlar ett spektra av känslor där medborgare står upp för sina politiska, ekonomiska, religiösa- och livsstils-rättigheter.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv