Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

De “benkylande” Kapucinmunkarnas katakomber

En stor turistattraktion i Palermo.
Bilden publicerad med tillstånd från “Palermo For 91 Days”.

Även om det inte är det minsta rationellt, så har vi människor en ursprunglig lust att vara livrädda. Vi älskar det. Varför skulle vi annars betala pengar för att titta på skräckfilmer? Varför besöka hemsökta hus, eller berätta spökhistorier? Och i Palermo, en stad med vackra kyrkor och fascinerande historia, varför ska en av de främsta turistattraktionerna vara de likfyllda hålen i Catacombe dei Cappuccini?
    I Capuchin-katakomberna finns resterna av över 8000 själar, med sina okroppsliga skal uppstödda mot väggarna, eller vilande i öppna kistor. Nere i den kalla, torra källaren under klostret, tar den obevekliga marschen mot nedbrytning sin tid. Det är en hemsk förevisning. Även om vissa organ har reducerats till skallar och ben, är majoriteten av lik fortfarande ruttnande, och dess halvförmultnade “skal” kan lätt bli föremål för mardrömmar.
    The Bone-Chilling Catacombs of the Capuchin Monks. VARNING! Innehåller bilder på döda människor och det är många bilder. Känsliga personer kan drabbas av mardrömmar.


Kapucinorden är en mendikantorden som 1517 med Leo X:s tillstånd avskildes från franciskanordens huvudgren, observanterna, på grund av interna stridigheter om tolkningen av fattigdomsidealet. Kapucinerna bär en brun yllekåpa med lång kapuschong samt bär skägg. De är även verksamma i Sverige. (Källa: Wikipedia.)

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv