Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Den svenska julbocken

Gävles julbock. (Foto: Wikimedia Commons.)

Julen är mindre än en månad bort, så det är dags att sätta upp julbocken. Det är vad Gävle har gjort varje år sedan 1966, men frågan är om den kommer att klara kampen mot “elementen” i år? The Local, Sweden’s News in English:

Half of the people take pride in the giant animal, while the other half take equal pride in attempting to burn it down. To date, the goat has been burnt down more times than it has survived the Christmas period.
    Large sums of money apparently change hands, as people bet on whether it will survive, or how long it lasts before being burnt down and previous attempts to sabotage it have even included the bribing of security guards.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv