Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Geodetiska byggnadsverk

Summer in the garden of Eden, Cornwall, Sydvästra England.

Geodetiska kupoler är en modern kupolkonstruktion som funnits i över femtio år, men är fortfarande knappast vanliga. Helt eller delvis sfäriska består de av ett rymdfackverk av standardiserade enheter, till exempel korta stål- eller aluminiumrör, som monterats samman till ett nätliknande system av trianglar, täckt eller “ifyllt” av ett lätt material, till exempel lättmetall, plast eller kartong..
    Den första kupol som kunde kallas “geodetisk” utformades efter första världskriget av Walther Bauersfeld, chefsingenjör för Carl Zeiss optiska bolag, till ett planetarium för att hysa hans planetariumprojektor.
    Geodesic Magic – There’s No Place Like Dome.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv