Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

LTH:s julkalender sprängfylld med experiment

Ingen jul utan experiment från LTH!.

Går det att tända eld på ett papper med bara luft? Hur gör man glass med flytande kväve? Går rök att kyla ner? Vad händer i robotlabbet och hur funkar en Segway? Det blir ingen julstämning utan häftiga experiment, så missa inte årets julkalender från Lunds Tekniska Högskola (LTH).
    Under hela december fram till julafton går det öppna en lucka om dagen på LTH:s webbplats och se en webbfilm med roliga experiment. Det är femte året som studenter på LTH gör en julkalender full med spektakulära och lärorika experiment. Förra årets julkalender har visats mer än 70 000 gånger på Youtube och är ett uppskattat inslag på lektionerna i många skolor under december.
    Årets julkalender innehåller 24 nya experiment och det är studenterna Lena Sandberg och Patrik Karlsson, som står bakom luckorna. Men i år finns några nya återkommande inslag: ”Veckans enhet” ”Docent Mauritsson” och ”Studiebesöket.”
    Här kan du se LTH:s julkalender 2011.
    Årets julkalender finns även på LTH:s Youtube-kanal.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv