Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Restaurering av Notre Dame

Från restaureringen av Notre-Dame. Foto: Henri Roger-Viollet, (1869–1946).

Ovanstårnde foto är från ett galleri i bloggen Poemas del Rio Wang med flera dussin gamla foton från Paris av fotografen Henri Roger-Viollet, (1869–1946). Som synes tänkte man inte så mycket på arbetarnas säkerhet på den tiden.

22 oktober 1895 vid Gare Montparnasse.

    Henri Roger-Viollet föddes i en framstående Parisfamilj och hörde tillsammans med sin äldre bror Ernest Roger till tidens mest framstående och produktiva uppfinnare. Men också fotografering var en av hans många passioner. Han experimenterade med fotograferingen från 1890-talet, han uppfann ett antal förfaranden för trickfotografering, och fram till sin död var han outtröttlig på att dokumentera livet i Paris.
    Missa inte bilderna på ett litet missöde vid inbromsning av ett tåg vid Gare Montparnasse den 22 oktober 1895: The theme is laying on the street.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv