Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Japans nukleära zon

Lokala poliser, med vita dräkter som skydd mot strålningen, söker efter kroppar längs en flod inne i Odaka, Japan.

Hur ser en plötslig evakuering ut? När alla är borta, vad händer med de platser de har övergett? National Geographic Magazine skickade Associated Press-fotografen David Guttenfelder till kärnkraftsindustrins säkerhetszon runt Japans Fukushima Daiichi-kraftverk för att ta reda på detta.
    Området evakuerades strax efter jordbävningen och tsunamin den 11 mars, som ledde till en radioaktiv strålningkris, och området har i stort sett varit orört sedan dess, med mat som ruttnat på butikshyllorna och barnens ryggsäckar som väntar i klassrummen. Området kan möta samma öde som staden Pripyat i Ukraina efter Tjernobylkatastrofen för 25 år sedan.
    Japan’s nuclear exclusion zone.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv