Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Danskt ordförandeskap mitt i EU:s svåraste kris

Danmark tar över ordförandeskapet i EU.

I morgon tar Danmark över som EU:s ordförandeland – mitt i unionens svåraste kris någonsin. Danmark vill vara “som en bro över mörka vatten”, säger landets EU-minister Nicolai Wammen och citerar Simon & Garfunkels hit från 1970.

“Dele af Europa har handlet økonomisk uansvarligt, og det har skadet det fælles projekt. Derfor skal vi have større ansvarlighed i EU. Lige nu er Europa præget af lave vækstrater og en faldende konkurrenceevne. Det kalder på, at vi igangsætter initiativer der kan skabe dynamik i EU. Europas lederskab på det grønne område er alvorligt truet af andre regioner, derfor skal vi fremme den grønne dagsorden. Endelig betyder globaliseringen, det voksende flygtningepres og international kriminalitet, at det er nødvendigt med en ekstra indsats for at holde Europa sikkert. Det danske formandskab vil arbejde hårdt for at levere konkrete resultater på disse områder for derved at bidrage til at bringe EU ud af den økonomiske krise og ind på et fremtidsorienteret vækstspor.”

Velkomsthilsen fra statsminister Helle Thorning-Schmidt:

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv