Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

I kölvattnet av tyfonen Bopha

Tyfonen Bopha som den sågs från internationella rymdstationen.

Den kraftiga tyfonen Bopha svepte in över Filippinerna och utlöste jordskred, översvämningar och lämnade omätlig förstörelse i sin väg. Dödssiffran uppgår till mer än 500 – hela familjer har utplånats – många saknas fortfarande. Minst 200 av offren dog i Compostela Valley på ön Mindanao. En lerig ödemark av kollapsade hus och träd fällda av vildsinta vindar, 300.000 hemlösa i stort behov av vatten, mat och tak över huvudet.
    Nu hotar tyfonen slå till på nytt. ”Bopha” har ändrat kurs och rör sig nu mot öster och nordost, i riktning mot Filippinernas mest tättbefolkade områden på huvudön Luzon. Stormvarning utfärdades på lördagen i fyra distrikt på ön.
    The wake of Typhoon Bopha: Philippines (38 foton).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv