Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Automobiler

Antti Rahko står bredvid sin self-made “Finnjet” under förberedelserna för Essen Motor Show i Essen, Tyskland den 22 november. Bilen rullar på åtta hjul, har tio platser, väger 3,4 ton och är värt cirka 1.000.000 dollar.

Det finns idag över en miljard bilar på vägarna runt om i världen. En explosion på marknaderna i Kina och Indien gör att antalet kommer att öka, med Kina som tränger undan USA som världens största bilmarknad.
    Mänskligheten har en kärleksaffär med bilen, men det är en hatkärlek. Bilar är bekvämlighet, konst och hot. Människor skriver låtar om sina fordon, tar in dem i museer, tävlar med dem.
    Omkring 15 procent av koldioxidutsläppen från förbränningen av fossila bränslen kommer från bilarna. Uppskattningarna om dödsolyckpr i trafiken varierar från en halv miljon per år till mer än det dubbla.
    Här är bilder av bilen i många former, och vårt förhållande till och beroende av våra bilar.
    Automobiles (40 foton).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv