Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Otroligt detaljerade äggskalsskulpturer

Fantastiskt vacker äggskalsskulptur.

Den kinesiske konstnären Wen Fuliang ser inte äggskal som skräp, han ser det som ett skulpturalt medium. Hans otroliga färdigheter började när han blev uppsagd från sitt jobb som träsnidare och numera ser han ägg som mer än bara en ingrediens i maträtten Fu Yung.
    Här är mer om dessa känsliga konstverk:

Using chicken, goose and duck eggs, he empties the content of the eggs with a syringe, before using a fine diamond bit on an electric rotary tool to delicately carve the designs on the intricate shells.
    The process, according to The Daily Mail, is “incredibly time-consuming”, and requires Fuliang to gently secure the eggshell in one hand, and skillfully use the rotary tool in the other.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv