Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Darwins neongolfbollar

Ser nästan ut som apelsiner. (Foto: rateta2009.)

Södra halvklotets samling av universums varelser är inte begränsat till emuer, myrpiggsvin och brödfruktträd. Det finns också underliga svampar. Och en av de första att stöta på och samla dessa för vetenskapen var ingen mindre än Charles Darwin.
    Darwin var på sin fem år långa Beagle-kryssning när han troligen fångade den till utseendet udda Cyttaria darwinii, “bokapelsin”, i Eldslandet. Svampen växer på trädsläktet Nothofagus antarctica, sydbok, som är det sydligaste trädet på jorden.
    Cyttaria darwinii ingår i släktet Cyttaria, och familjen Cyttariaceae. Inga underarter finns listade.
    Scientific American: Darwin’s Neon Golf Balls.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv