Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Skandal med hästkött

Skylt som talar om att det inte finns någon häst i köttet i Northampton, centrala England, den 20 februari.

Även den ryska bildsajten “Nyheter i bilder” har observerat den omfattande köttskandalen i Europa. Artikeln lyder, fritt översatt från ryska:

Nyligen bröt det ut i pressen en skandal på grund av upptäckten av hästkött i vissa produkter som märkts att innehålla nöt-och griskött. Vissa producenter måste återkalla produkter för miljontals kronor. Vad är kärnan i denna hype? När allt hästkött är mycket lämpligt som livsmedel.

Visst har de rätt i att hästkött inte är olämpligt som föda, det är faktiskt gott. Skandalen är att vi som konsumenter lurats att tro att livsmedlen innehållit 100 procent nöt- eller griskött. Det är också en stor skandal att all denna föda som nu slängs och destrueras, istället för att märkas med etikett att de innehåller “spår” av hästkött och säljas till nedsatt pris eller skänkas till behövande. Sedan borde ju alla hästar kontrolleras innan slakt om de fått medicin som kan vara skadlig för människor.
    НОВОСТИ В ФОТОГРАФИЯХ.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv