Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Kenyavalet

Kenyanska soldater lämnar St Theresa Girl School, som användes som vallokali i Mathare området i Nairobi.

Kenya gick till val den 4 mars, det första sedan 2007 som då var början på långvariga stamvåld med mer än 1000 döda. Den här gången har valresultatet låtit vänta på sig, men igår kom äntligen valkommissionens slutresultat.
    Uhuru Kenyatta, son till Kenyas förste president, vann presidentvalet med mycket liten marginal, 50,07 procent. Kenyatta, som Internationella brottmålsdomstolen (ICC) vill ställa inför rätta misstänkt för brott mot mänskligheten, ska alltså ha vunnit med över 50 procent vilket krävs för seger.
    Men rivalen, Raila Odinga, kommer inte att erkänna sig besegrad i valet utan kommer att begära en rättslig prövning, säger en av hans rådgivare. Så fortsättning lär följa …
    Kenya: Awaiting election results (40 foton).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv