Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Hela Storbritannien hjälptes åt

Stonehenge omvärderas.

Tusentals människor kom från hela Storbritannien för att hjälpa till att bygga Stonehenge. Det har experter som undersökt ursprunget till monumentet kommit fram till. De påstår att folk reste från så långt bort som de skotska högländerna. Forskare från University College London säger att deras resultat välter vad man hittills trott om ursprunget till monumentet.
    Hittills har man trott att Stonehenge byggdes som en astronomisk kalender eller observatorium. De senaste rönen, som kom efter ett decennium av forskning, föreslog att det var handlingen att bygga monumentet snarare än dess syfte som var nyckeln.
    BBC News UK: Stonehenge builders travelled from far, say researchers.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv