Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Huvuden av trä och blommor

Sommar och vinter av Philip Haas ochAdam Rodriguez.
(Foto: desertbotanicalgarden.)

Den som besöker New York under sommaren och är intresserad av konst bör ta en titt i stadens botaniska trädgård. New York Botanical Garden har mellan 18 maj och 27 oktober 2013 en utställning med den internationellt erkände samtida konstnären Philip Haas. Han har skapat fyra stora, 15-meter höga porträttskulpturer som var och en representerar de olika årstiderna.
    Haas har inspirerats av klassiska italienska renässansporträtt, särskilt verk av renässansmästaren Giuseppe Arcimboldo och hans målningar The Four Seasons, genom att blåsa upp dem i storlek och ändra mediet.
    My Modern Met.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv