Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Masaya National Park, Nicaragua

Masaya-vulkanen i Masaya National Park. (Foto: Aaron Escobar.)

Beläget bara en timme från staden Granada med bil, och ca 20 kilometer från huvudstaden Managua, ligger Masaya National Park. Den är Nicaraguas största, och första nationalpark, och där finns vulkanen Masaya, eller “La Boca del Infierno” (Mouth of Hell), som spanjorerna döpte den aktiva vulkanen till efter att ha placerat ett kors på kratern under 16-talet för att driva ut djävulen.
    Masaya Volcano National Park innehåller två vulkaner och fem kratrar. Båda vulkanerna har haft utbrott flera gånger genom historien, vilket fått den lokala ursprungsbefolkningen och de spanska erövrarna att frukta vulkanernas “vrede”.
    Explore Nicaragua’s Masaya National Park.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv