Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

NASA:s råd vid asteroidfara: Be

En tecknares syn på en stor asteroids effekter på Jorden. (Bild: Don Davis.)

Charles Bolden, chef för NASA, har varnat för att den amerikanska rymdstyrelsens bästa råd om hur man ska hantera en stor asteroid på väg mot jorden är att be. Han berättade för amerikanska lagstiftare att bön var allt som USA, eller vem som helst, kunde göra åt okända asteroider och meteorer som kan vara på kollisionskurs med jorden.
    En asteroid som beräknats ha varit ca 17 meter i diameter exploderade den 15 februari över Chelyabinsk i Ryssland. Den genererade chockvågor som krossade fönster och skadade byggnader. Mer än 1.500 personer skadades.
    The Telegraph.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv