Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Blixtar etsar himlen över White Sands National Monument

Blixtar över White Sands. (Foto: kat.)

White Sands National Monument ligger i delstaten New Mexico i USA, i Otero County strax utanför Alamogordo. Platsen är känd för sina vita sanddyner. Parken omfattar den södra delen av ett 710 kvadratmeter stort fält med sanddyner innehållande gipskristaller som gör att dynerna blir bländande vita.
    De vita sanddynerna rullar bort i fjärran som jättelika snödrivor, då blixtar lysaer över de silverfärgade topparna, så att parken verkar lysa. De vita sanddynerna är en otrolig syn, men under åskväder är det bedövande vackert.
    Lightning Strikes Etch the Sky Over White Sands National Monument.
    White Sands National Monument.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv