Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Putins spel

Från början har president Putin varit starkt involverad i Sotji Game.

I dag invigs de tjugoandra olympiska vinterspelen i Sotji och pågår till den 23 februari. Det är första gången som Ryssland anordnar vinterspel. De lär vara de dyraste i OS historia. Hur skiljer sig Sotji sig från sommarspelen i Moskva 1980?
    I juli 1980 och i en packad Leninstadion i Moskva förklarade den sovjetiske ledaren Leonid Brezjnev de olympiska sommarspelen öppnade. Men mitt i all den pompa och ståt det innebar, de första olympiska spelen bakom järnridån, var det en sak Brezjnev underlät att nämna i sitt välkomsttal: bara några år tidigare hade han allvarligt övervägt att skippa hela projektet.
    År 1975 hade generalsekreteraren i det sovjetiska kommunistpartiet skrivit till en kollega i politbyrån och klagat på kostnaderna och varnat för eventuella skandaler om Moskva blev värd för de olympiska spelen.
    President Putin har en helt annan inställning till sitt OS. Från allra första början har han varit starkt involverad i Sotji Game – och hoppas att de ska polera bilden av Ryssland.
    BBC News Europe: Putin’s hopes to burnish Russia’s image with Sochi 2014.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv