Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Nordkorea på natten

Mörklagt Nordkorea. (Foto: NASA.)

Besättningen på den internationella rymdstationen spelade in en video av jorden den 30 januari över Asien på natten. När de flög över den koreanska halvön kan man se stora skillnader mellan länderna. Sydkorea ser ut som en stor ö eftersom Nordkorea har så få lampor tända. Kina verkar förhållandevis väl upplyst.

The darkened land appears as if it were a patch of water joining the Yellow Sea to the Sea of Japan. Its capital city, Pyongyang, appears like a small island, despite a population of 3.26 million (as of 2008). The light emission from Pyongyang is equivalent to the smaller towns in South Korea.
    Coastlines are often very apparent in night imagery, as shown by South Korea’s eastern shoreline. But the coast of North Korea is difficult to detect. These differences are illustrated in per capita power consumption in the two countries, with South Korea at 10,162 kilowatt hours and North Korea at 739 kilowatt hours.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv