Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Protester i Venezuela

Ännu inte lika våldsamt som i slaget vid Carabobo, den 24 juni 1821, då Simón Bolívars trupper vann en avgörande seger mot rojalisterna i kampen för Venezuelas självständighet. (Bild av oljemålning: Wikimedia Commons.)

De omfattande demonstrationerna mot Venezuelas president Nicholas Maduros regering har blivit allt mer våldsamma, vilket leder till allt fler dödsfall. Protesterna började tidigare denna månad när studentgrupper uttryckte ilska över bristen på säkerhet, hög inflation, med mera.
    Fredliga protester möttes med hårt motstånd, bland annat skottlossning. Leden av demonstranter svällde strax efter, med ett brett missnöje mot regeringen och dess hantering av den nuvarande krisen – karavet är att Maduro ska avgå.
    Venezuela Gripped by Weeks of Anti-Government Protest (40 foton).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv