Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Huset i skogen

Hem som passar in mellan luckorna i träden. (Foto: Koji Fujii.)

“Trunks reaching towards the sky with bountiful leaves. The figures of the trees are beautiful. They are the legitimate habitants of the forest”, säger arkitekten Keisuke Kawaguchi, som beskriver skogen där han konstruerade ett hem för att passa in mellan luckorna i träden.
    Huset i Daisen, uppkallad efter berget i Tottori-prefekturen i Japan där huset ligger, består av flera delar placerade i öppna områden i skogen. De är anslutna med passager som strategiskt slingrar runt träden. Genom att höja huset från marken på pelare har arkitekten inte bara förhindrat potentiella snöfallsproblem, det kan bli mellan 6–7 meter snö, utan också tillåta brisen att passera genom hemmet.
    Spoon & Tamago – japansk konst, design och kultur: Residence of Daisen | A house designed to fit in between the gaps of trees.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv