Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Teleportering

Teleportera dig till någon annan plats.

Teleportering, det vill säga att flytta föremål från en plats till en annan plats utan att korsa rummet, är vanligt inom science fiction. Men utvecklingen går framåt med hjälp av internet, så med Jim Andrews program Teleporter kan man flytta sig till olika platser på jorden, dock kan man inte bestämma platsen själv.
    Teleporter har ett enkelt gränssnitt. Man börjar i kontrollrummet på TARDIS (naturligtvis). Klicka på “Teleport” för att förflyttas till någon annan plats på jorden. Man kommer omedelbart att se närmaste foto i Googles arkiv.
    Andrews kallar sig själv “programmerar-poet”, så den här enheten är ett konstverk. Det är också ett sätt att utforska världen, om än inte i någon särskild ordning. Hans inspiration till projektet var ett spel där människor visades panoramabilder från hela världen och uppmanades sedan att gissa platserna. Man kan göra samma sak med Teleporter. Klicka bara på “Map” för att se var varje bild kommer från.
    Teleporter.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv