Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Chefchaouan – blåmålad idyll i Marocko

En blå idyll i Marocko. (Foto: John Rambow.)

Nordväst om Marocko finns en charmig småstad som är populär bland turister för sina distinkta blåmålade gator. Chefchaouan ligger mitt i hjärtat av Rif-bergen, under skuggorna av de två topparna Ech-Chaoua.
    På 1930-talet befolkades Chefchaouan av judiska flyktingar. Som en del av deras tradition målades husen blå, som en påminnelse om den blå himlen och Gud därovanför. Även om judarna inte längre dominerar stadens befolkning, så följer lokalbefolkningen fortfarande traditionen och förnyar färgen på sina hus och gator.
    The Idyllic Blue-Rinsed Town of Chefchaoen, Morocco.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv