Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Liftarens guide till galaxen – 30-årsjubileum

The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy Game – 30th Anniversay Edition.

H2g2-fans gläds! Inför sitt 30-årsjubileum har BBC släppt en online-version av det klassiska “Liftarens guide till galaxen”-spelet från 1984, skapat utifrån Douglas Adams ikoniska sci-fi-bok med samma namn, i samarbete med Steve MeretzkyInfocom.
    Spelet börjar med den förestående förstörelsen av Arthur Dents hus och förintelsen av jorden av Vogoner. Det ser pittoreskt ut, men se upp, eftersom webbplatsen varnar “the game will kill you frequently. It’s a bit mean like that”.
    Spelet är lite fumlande att spela i början, men det är oftast ofarligt. Här är en ledtråd: “stand up, turn on the light, hold gown, wear gown, look into pocket, then take the analgesic”. Spelet kan börja – och glöm inte packa med en handduk …
    The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy Game – 30th Anniversay Edition.
    h2g2 – The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy: Earth Edition.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv