Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Vi kan existera i ett multiversum

Varje disk är ett universum. Vårt universum är bara en av bubblorna.
(Bild: Wikimedia Commons.)

Multiversum är en hypotetisk uppsättning av oändliga eller ändliga möjliga universum, som tillsammans utgör allt som existerar och kan existera: helheten av rum, tid, materia och energi samt de fysikaliska lagar och konstanter som beskriver dem.
    Det första direkta beviset för kosmisk inflation – en period av snabb expansion som inträffade en bråkdel av en sekund efter Big Bang – stöder också tanken om att vårt universum bara är ett av många där ute, säger en del forskare. En svindlande tanke …
    New Big Bang evidence also hints that we may exist in a multiverse.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv