Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Förödande jordbävning i Kinas Yunnanprovins

Jordbävning i Ludian hade magnituden 6,1.

En jordbävning med magnituden 6,1 drabbade sydvästra Kina i söndags och dödade nästan 600 personer i ett avlägset område i Yunnanprovinsen. Tusentals byggnader, bland annat en skola, kollapsade. Jordbävningen utlöste också flera jordskred som blockerade floder och skapade snabbt växande vattensamlingar, som skulle kunna frigöra ännu mer förstörelse för överlevande från katastrofen.
    Mer än 10.000 soldater och hundratals frivilliga har tagit sig till Ludian-länet för att rensa vägar och gräva fram eventuella överlevande. Uppskattningsvis har 80.000 hus förstörts och 124.000 skadats allvarligt.
    Devastating Earthquake in China’s Ludian County (36 foton).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv