Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Påven: Gud har inget trollspö

Påven Franciskus vill bli bundis med folk.

Europeiska rymdorganisationen ESA har gjort ett stort framsteg när det gäller att förstå hur universum har uppkommit. Med rymdteleskopet Planck har man kunnat skapa den hittills mest detaljerade kartan av den kosmiska bakgrundsstrålningen efter “Big Bang”.
    Nu säger även påven Franciskus att såväl Big Bang som evolutionen är fullt förenliga med en kristen tro på Gud som skapare av världen. Han konstaterade att Big Bang-teorin om hur universum skapades och Darwins evolutionsteori om hur livet på jorden har utvecklats, inte motsäger Gud och evangeliet.
    Svenska YLE: Påven: Gud har inget trollspö.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv