Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Demonstrationer i Burkina Faso

Oroligt i Burkina Faso.

Ouagadougou, huvudstaden i Burkina Faso, har varit skådeplats för våldsamma protester de senaste dagarna. Demonstranter har gett utlopp för sin ilska över ett förslag om att förlänga president Blaise Compaorés 27 år långa regeringstid.
    Stormningen av parlamentsbyggnaden markerade kulmen på flera dagars demonstrationer. Säkerhetsstyrkor försökte styra massorna med hjälp av tårgas och skarpa skott. Minst trettio demonstranter har skjutits ihjäl och flera andra skadats hittills. Flygplatsen är nu stängd, och statlig tv likaså.
    Det senaste är att efter att armén först gått ut med att han avsatts bekräftade presidenten att hans 27 år vid makten är över.
    Protesters Storm, Burn Burkina Faso Parliament (24 foton).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv