Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Badhuset förvandlats till ett museum

Simbassäng i vackert museum.

Under de sista åren av 1900-talet hade borgmästaren i Lille i norra Frankrike ett problem. Det gamla badhuset i den lilla staden Roubaix hade stängts 1985 på grund av säkerhetsproblem. Så varför inte bara riva den gamla byggnaden?
    Badhuset råkade dock vara ett bedövande vackert exempel på art deco-arkitektur. Dags för en egendomligt fransk lösning.
    Badhuset, med simbassäng blev till ett museum. Huset byggdes mellan 1927 och 1932 av arkitekten Albert Baert och simbassängen tjänade folket i Roubaix i över femtio år och medborgarna var mycket förtjusta i sin pool.
    The Swimming Pool that Turned into a Museum.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv