Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Franska bönders ilska växer

Franska bönder dumpade olika grödor utanför myndigheters byggnader.

Franska bönders fackföreningar organiserade en landsomfattande protestdag häromdagen och iscensatte demonstrationer i byar och städer över hela Frankrike. Tusentals visade sin ilska över kollapsade priser (delvis på grund av sanktioner mot Ryssland), ökade miljökrav, billig import och höga kostnader. De gick ut på gatorna, dumpade massor av produkter, kastade gödsel på regeringsbyggnader, brände avbildningar, och kastade äpplen på kravallpolisen. Bönderna uppmanade också sina landsmän att “äta franskt” och stödja det lokala jordbruket.
    French Farmers Grow Angry (25 foton).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv