Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Öppna dina kunskapsluckor med LTH:s julkalender

LTH:s julkalender klar att “spraka” igång.

Nu sprakar det snart loss igen! För åttonde gången i ordningen har LTH-teknologer via 24 kortfilmer experimenterat fram en julkalender som på ett pedagogiskt och lättsamt sätt ger inblick i tekniska och naturvetenskapliga fenomen.
    Spännvidden är stor. Tittarna får lära sig hur man gör ett moln, veta vad som egentligen händer när lussebullar jäser och kolla hur man skär marsipan till molekylnivå.
    – Vi avslöjar också den matematiska konsten att välja rätt bland plockgodiset och varför lager på lager är bästa sättet att skydda sig mot kyla, berättar Björn Hansson, civilingenjörsstudent i teknisk fysik vid Lunds Tekniska Högskola och som gjort årets kalender tillsammans med Carolina Koronen, ekosystemteknik-student och Erik Molin, teknisk fysik-student.
    Tiotusentals skolungdomar runt om i Sverige brukar följa LTH:s julkalender som funnits sedan 2007. Allt från början till slut är producerat av studenterna själva som jobbat med projektet sedan i maj i år.
    Följ kalendern här.

Här är lucka noll.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv