Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

”Inför digitalradio snabbt – släck FM-bandet år 2022”

Norge har redan digitalradio, snart dags också i Sverige.

Regeringens branschsamordnare Nina Wormbs presenterade i går på DN Debatt planen på hur DAB-radio ska kunna startas om två år och FM-bandet släckas 2022. Hon lämnade också över en plan för att digitalisera svensk radio till kulturministern,
    FM-nätet är i princip fullt och för att kunna utveckla radion behövs fler kanaler. Sveriges Radio har bara fyra nationella kanaler och har så haft sedan 1980-talet. Den svenska kommersiella radion är i princip ett duopol med dålig konkurrens och på de flesta orter i Sverige finns det som mest två kommersiella kanaler. Genom att använda frekvenser som är avsatta för digital marksänd radio kan vi få upp till 60 kanaler.
    DN Debatt: ”Inför digitalradio snabbt – släck FM-bandet år 2022”.
    Sveriges Radio: Digitalradio – DAB.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv