Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Nytt verktyg testar webbplatsers tillgänglighet

Testa din webbplats.

Den 1 januari 2015 blir det enligt diskrimineringslagen förbjudet att diskriminera personer med funktionsnedsättning genom bristande tillgänglighet. Använd ett nytt verktyg för att få konkreta tips på hur din webbplats blir mer tillgänglig. Verktyget finns på E-delegationens webbplats.
    Tillgänglighet på webben handlar om att erbjuda information och e-tjänster utan att diskriminera några användare. För att en webbplats ska vara tillgänglig för så många personer som möjligt krävs att koden på webbplatsen är korrekt skriven, men även design och innehåll måste utformas på ett tillgängligt sätt.
    Verktyget är resultatet av ett samarbete mellan E-delegationen, Post- och telestyrelsen och Myndigheten för delaktighet. Det bygger på en metod som ursprungligen utvecklats av Handisam och Funka Nu AB.
    E-delegationen: Testa din webbplats.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv