Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

En naturkatedral

Cattedrale Vegetale, Bergamo. (Foto: Giacomo Bianchi.)

Det har sagts att för att hänge sig åt dyrkan behöver man inte gå i en kyrka. Faktiskt, beroende på individen och dennes världsbild, andlighet och även traditionell bön kan dyrkan utföras var som helst där det känns bekvämt. Vilken inställning är härligare än naturen? Den italienske konstnären Giuliano Mauris “Cattedrale Vegetale” (översatt som “Tree Cathedral”) är ett underbart exempel på naturlig glans. En utomhusmiljö så sublim att den kan beskrivas som himmelsk, är ramen vid foten av berget Arera i den norditalienska regionen Lombardiet.
    I Mauris struktur kommer aventräden att växa ihop till ett välvt tak som i en gotisk katedral. Mauri dog 2009, ett år innan ramen var klar. En del av hans arv är denna märkliga struktur, som ger lycka och andliga kopplingar till många i många år framöver.
    Läs mer om europeiska aventräd (Carpinus betulus) på Wikipedia: på svenska och på engelska.
    A Majestic Cathedral Made Of Living, Breathing Trees.
    Giuliano Mauris.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv