Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Googles periodiska system

Periodiska systemet i ny dimension.

En affisch av periodiska systemet kan berätta mycket om atomnummer, atomvikter och kemiska symboler. Det kan dock inte tala om för oss hur mycket av varje element som finns i solen, eller människokroppen – eller hur ofta varje element nämns i böckerna.
    Detta interaktiva periodiska system som gjorts av Google Research kan dock det. Tabellen visar olika typer av elementets “storlek” kodat antingen som staplar eller kuber. Som bonus finns en bild av elektronskal, så att man kan se hur Mendeleevs tabell vackert speglar atomära strukturer.
    Dimitrij Ivanovitj Mendelejev, född 8 februari 1834, död 2 februari 1907, var en rysk kemist berömd som upphovsman till det periodiska systemet.
    Periodic Table of Elements.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv